Dunstan babytaal

Pasgeboren baby’s zijn klein en kwetsbaar. Als ouders wil je niets liever dan tegemoet komen aan zijn behoeften. Wanneer je baby huilt en je niet weet waarom, kan dat je onzeker en verdrietig maken. Dunstan babytaal biedt uitkomst!

Vijf geluiden met een eigen betekenis

Vanaf de geboorte maken baby’s vijf geluiden met ieder hun eigen betekenis: vermoeidheid, honger, een dwarszittend boertje, darmkrampjes en ongemak. Omdat deze geluiden gebaseerd zijn op de basisreflexen van baby’s, is deze ‘taal’ onafhankelijk van de taal die de ouders spreken.

De voordelen van dunstan babytaal

  • Minder huilen

Aan het soort huiltje hoor je wat er met je baby aan de hand is. Daardoor weet je dus ook hoe je het ongemak kunt oplossen. Dat geeft niet alleen jou, maar ook je baby vertrouwen!

  • Betere voedingen

“Zou hij dan toch honger hebben?” Het is vaak één van de eerste dingen waar ouders aan denken als hun kindje onrustig is. Als je je kindje (in het geval van borstvoeding) constant aanlegt terwijl het geen honger heeft, drinkt je baby weinig of is hij onrustig aan je borst. Door hem alleen te voeden bij echte honger, verlopen je voedingen een stuk soepeler.

  • Meer slaap

Als je baby ‘s nachts wakker wordt, is het heel prettig om meteen te weten wat er is. Soms is het alleen maar een boertje dat dwars zit. Door gelijk goed te handelen, is je baby snel gerustgesteld en slaapt dus ook sneller weer in. En jullie ook!

  • Minder stress

Als je baby onrustig is, heeft dat zijn weerslag op je eigen gevoel. Wanneer je weet wat je moet doen als je kindje huilt, geeft dat je zelfvertrouwen en rust.

  • Meer zelfvertrouwen voor vaders

Bij vrouwen wordt er vaak over gesproken: “moedergevoel” of “je intuïtie volgen”. Het mooie van dunstan babytaal is dat hierbij geen verschil is tussen man en vrouw: vaders kunnen de geluiden ook herkennen en daarnaar handelen. Daarmee bouw je als vader vanaf het begin af aan een goede vertrouwensband op met je kindje.

Ik laat je graag kennismaken met dunstan babytaal

In 2015 heb ik de opleiding dunstan babytaaltrainer gevolgd. Graag maak ik jou en je partner wegwijs in de wereld van dunstan babytaal. Heb je interesse of wil je meer informatie? Kijk dan bij kosten of neem contact met me op.