Doula kraamverzorgende is bij jouw bevalling en kraamtijd

Als doula kraamverzorgende sta ik jou bij tijdens de bevalling en de kraamtijd. Dit biedt veel voordelen. Je weet van tevoren wie je krijgt en kent mij al van de intake of eerdere gesprekken in de zwangerschap. Ik ken jouw wensen – en angsten – omtrent de bevalling en zal je hierbij ondersteunen. Normaal gesproken komt een kraamverzorgende pas bij de laatste stukje van de ontsluiting. Als doula kraamverzorgende ben ik al betrokken tijdens het laatste trimester van de zwangerschap. Een doula krijgt steeds meer bekendheid in Nederland. De meerwaarde van een doula kraamverzorgende is inmiddels ook bewezen. Door de inzet van een doula vinden er meer thuisbevallingen plaats, zijn er minder kunstverlossingen nodig en hebben minder vrouwen last van een postnatale depressie.

  • Meer dan alleen kraamzorg!

Kosten en uren doula kraamverzorgende

De meeste verzekeraars vergoeden een doula kraamverzorgende alleen bij een thuisbevalling. Hiervoor heb je goedkeuring van je verloskundige nodig. Zij mag namelijk maximaal 8 uur VIP aanvragen (Vroegtijdige inzet partusassistentie). Het aantal uren kraamzorg is bepaald in het Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg. Bij een thuisbevalling heb je recht op minimaal 8 dagen kraamzorg, bij complicaties op maximaal 10 dagen kraamzorg. Extra dagen inkopen kan ook. Bij een ziekenhuisbevalling kost elke nacht die je na de bevalling in het ziekenhuis doorbrengt je 1/8 van het totaal aantal uren. Als doula kraamverzorgende kan ik jou ook ondersteunen tijdens een ziekenhuisbevalling en reguliere kraamzorg geven bij thuiskomst.

Zoek je een zelfstandig werkend kraamverzorgende met uitgebreide knowhow?

Neem dan contact op met doula kraamzorg Meekramen uit Apeldoorn en ervaar de meerwaarde! Ons werkgebied bestaat onder meer uit Apeldoorn, Vaassen, Ugchelen, Epe en Twello.