foto birgitte

Ik ben Birgitte Dirks en woon in Apeldoorn. In 2006 heb ik me vanuit de zorg laten omscholen tot kraamverzorgende. Baby’s heb ik altijd al fascinerend gevonden. Hoe klein ze ook zijn, ze zijn bekwaam genoeg om ons te vertellen wat ze willen.

Ik zorg graag voor jou en je gezin

Natuurlijk, de kraamweek is een periode waarin je als kersverse ouders lekker verwend mag worden. Op een ontspannen manier maak ik jullie wegwijs in het verzorgen van jullie kindje en beantwoord ik jullie vragen. Ook vind ik het belangrijk dat de kraamvrouw de rust neemt om bij te komen van de bevalling, zodat zij na de kraamperiode voldoende is opgeknapt om de zorg over te nemen.

Mijn kernwaarden

Ik doe mijn werk met veel liefde, passie, plezier en toewijding. Elk gezin is voor mij uniek en voor mij een uitdaging om een geweldige kraamweek te verzorgen.  Wat ik erg belangrijk vind is vertrouwen, betrouwbaarheid, betrokkenheid, het waarborgen van de privacy en wederzijds respect.

Op professioneel gebied blijf ik me ontwikkelen

Naast mijn bewondering voor baby’s, vind ik het fijn om ouders met ‘raad en daad’ bij te staan in deze bijzondere fase van hun leven. Om die meerwaarde als kraamverzorgende  te hebben, volgde ik de afgelopen jaren meerdere cursussen/opleidingen: 

Kwaliteit staat voorop 

Een kraamweek is een blijvende herinnering. Van een kraamverzorgende verwacht je uitstekende zorg en dat ze op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen. Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Kraamverzorgende (NBvK). Ik ben ook in het bezit van haar keurmerk. Daarnaast staan mijn jaarlijkse bij- en nascholingen geregistreerd bij het kenniscentrum voor kraamzorg (kckz).

Kwaliteit is meetbaar. Ik vind het heel belangrijk wat jullie van Meekramen en van mijn kwaliteit van zorg vinden. Door jullie kan ik mijn zorg continue verbeteren. Daarom zal er op de 3de zorgdag een kort telefoontje worden gepleegd om te horen of alles naar wenst verloopt.

Na het afsluiten van de kraamzorg zal er een enquête-formulier worden verzonden. Aan jullie het vriendelijk verzoek om deze in te vullen.