Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Uitgebreide kennis

Ik maak het verschil

Flexibel

U krijgt altijd de uren waar u recht op heeft.

Bevlogen

Meekramen is mijn passie

06 - 51 40 57 36

Bel gerust voor vragen!

Heeft Meekramen contract met alle zorgverzekaars?

Ja via de Coöperatie kraamzorggroep zijn er op dit moment contracten met alle zorgverzekeraars.

Hoe zit het met de eigen bijdrage?

Eigen bijdrage is wettelijk en is op dit moment €4,40 per uur en wordt alleen berekend over het aantal kraamzorguren en niet over de bevallingsuren.

Wat is een doula?

Een doula is een kundig iemand die u tijdens de bevalling ondersteunt en coacht. Zij maakt tijdens de zwangerschap kennis en maakt eventueel een bevallingsplan met u. Na de kraamtijd heeft zij een afsluitend gesprek met u waarin de bevalling besproken wordt. Zij is een extra persoon aan uw bed en zij mag niet medisch handelen tijdens de bevalling en blijft ook niet om u en uw gezin te ondersteunen tijdens de 8-10 dagen na de bevalling.
zie ook www.doula.nl

Wat is een doula kraamverzorgende?

Een doulakraamverzorgende is een kraamverzorgende die bijgeschoold is om ook als doula  te kunnen functioneren en die dus vroegtijdig ingezet kan worden tijdens uw bevalling en indien nodig wel medisch mag handelen.

Wat is meerwaarde van doula kraamverzorgende boven alleen een doula?

Een doula kraamverzorgende is er indien gewenst tijdens de zwangerschap, bevalling en gedurende de gehele kraamtijd.
Er is geen extra persoon aan uw bed. De kosten worden volledig vergoed door uw zorgverzekering en dat is bij een doula helaas niet zo.

Wat is uw voordeel?

U heeft dezelfde begeleiding alleen zonder extra kosten (bij een thuisbevalling) en u kunt gedurende de kraamtijd uitgebreid terug blikken op de bevalling met de doulakraamverzorgende.

Heeft u recht op een doula bevalling?

Ja iedere barende vrouw die aan het bevallen is heeft recht op een doula bevalling.

Hoeveel uren worden er vergoed voor een doula bevalling?

In goed overleg met uw verloskundige worden de op dat moment nodige uren afgestemd en vergoed, bij een thuisbevalling.

Gaan de uren voor een doula bevalling af van mijn kraamzorguren?

Nee de uren van de bevalling worden altijd los gerekend en komen boven op de geïndiceerde kraamzorguren.

Wat als ik gebruik wil maken van de doula of doula kraamverzorgende diensten bij een ziekenhuisbevalling?

Dat kan, maar dan zijn de kosten voor uw eigen rekening. Er wordt €55,- per uur gerekend. Bij niet-klanten van “Meekramen” is dit €75,- per uur plus reiskosten.

Wat als ik meer uren nodig heb dan maximaal aantal uren?

U kunt uw verzekering opbellen en vragen wat de mogelijkheden zijn. Vaak is het, na goedkeuring van de verzekeraar op medische indicatie van de verloskundige, mogelijk om nog wat extra uren vergoed te krijgen. Zo niet dan heeft u altijd de mogelijkheid om uren los bij te kopen.

Heb ik altijd recht op kraamzorg, ook als mijn kindje te vroeg of ziek geboren wordt?

Helaas is dit afhankelijk van uw zorgverzekering. Als u een aanvullend pakket heeft, wordt dit vaak vanuit het aanvullende pakket vergoed. Heeft u alleen een basisverzekering, dan heeft u geen recht op uitgestelde kraamzorg of couveuse nazorg. Kijk dus goed uw polis na.

Is er een mogelijkheid voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Ja, dit is altijd mogelijk maar alleen gratis in het begin van uw zwangerschap (tot 14 weken) zodat eventueel een andere klant aangenomen kan worden als u besluit voor andere kraamzorg te kiezen. Na 14 weken is het ook mogelijk, maar reken ik €60,- als u besluit geen klant te worden van “Meekramen”.
Later in de zwangerschap (na 24 weken) spreken we niet meer van een kennismakingsgesprek, maar van een intake gesprek waarin we de kennismaking en intake doen. Aan dit gesprek zitten kosten verbonden conform het dan geldende NZA tarief mocht u besluiten om zich niet aan te melden.

Wanneer kan ik mij het beste aanmelden voor kraamzorg?

Het liefst zo snel mogelijk in elk geval voor 16 wk. Bij aanmelding na 20wk zwangerschap garandeer ik minimale zorg van 24 uur.

Wat als er tijdens het intake kennismakingsgesprek geen klik is?

U kunt dit gerust aangeven en dan zorg ik ervoor dat er een andere kraamverzorgende de kraam van mij overneemt.

Wat als ik ziek ben of vakantie heb?

Dan wordt er voor passende vervanging gezorgd. 

Stel dat ik me aangemeld heb bij ander kraamzorgorganisatie maar ik wil toch zorg van Meekramen kan dat dan alsnog?

Ja zeker, geen enkel probleem. De andere kraamzorgorganisatie zal dit niet leuk vinden en soms kosten berekenen maar daar is een oplossing voor, neem gerust even contact met me op.

Is er een klachtenregelement?

Ja zeker, via Bo geboortezorg en via Solo.

Wordt er met een privacyregelement gewerkt?

Ja zeker, via mijn lidmaatschap van de coöperatie kraamzorggroep. Zie kopje informatie daar kun je privacy reglement downloaden.

Hoe wordt de kwaliteit gewaarborgd?

Meekramen besteedt veel tijd aan haar kwaliteit. Kwaliteit betekent voor mij: Dat jullie en je kindje een veilige en goede start krijgen voor nu en later. Een professionele leerzame, gezellige en ontspannen kraamtijd, maakt volgens mij het verschil in deze bijzondere periode na de bevalling. Jullie zijn bij Meekramen in goede handen!

Meten van kwaliteit

Kwaliteit is meetbaar. Ik vind het heel belangrijk wat jullie van Meekramen en van mijn kwaliteit van zorg vinden. Door jullie kan ik mijn zorg continue verbeteren.
Daarom zal er op de 3de zorgdag een kort telefoontje van mijn collega worden gepleegd om te horen of alles naar wenst verloopt.
Na het afsluiten van de kraamzorg zal er een digitaal enquête-formulier worden verzonden. Aan jullie het vriendelijk verzoek om deze in te vullen.

Zoek je een zelfstandig werkend kraamverzorgende met uitgebreide knowhow?

Neem dan contact op met doula kraamzorg Meekramen uit Apeldoorn en ervaar de meerwaarde! Ons werkgebied bestaat onder meer uit Apeldoorn, Vaassen, Ugchelen, Epe en Twello.

Meekramen

Birgitte Dirks
Laan van Zuidbroek 56
7324 BJ Apeldoorn

KvK nummer: 08185211
KCKZ nummer: 200-255

Telefoon

06 - 51 40 57 36
055 - 30 14 75 8

E-mailadres

24/7 bereikbaar