Ja, via de Coöperatie kraamzorggroep zijn er op dit moment contracten met alle zorgverzekeraars.
Ja er is een wettelijke eigen bijdrage. Deze krijgt u vaak geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Bij de meeste zorgverzekeraars gaat deze nota ook rechtstreeks naar de zorgverzekeraar en krijgt u een verrekening via hun. Bij sommige verzekeraars gaat de eigen wettelijke bijdrage via Meekramen en krijgt u na afloop van de kraamzorg een nota van mij. Mocht u toch aanvullend verzekerd zijn dan kunt u deze nota weer indienen bij uw zorgverzekering.
Een doula is een kundig iemand die u tijdens de bevalling ondersteunt en coached. Zij maakt tijdens de zwangerschap kennis en maakt eventueel een bevallingsplan met u. Na de kraamtijd heeft zij een afsluitend gesprek met u waarin de bevalling besproken wordt. Zij is een extra persoon aan u bed en zij mag niet medisch handelen tijdens de bevalling en blijft ook niet om u en uw gezin te ondersteunen tijdens de 8-10 dagen na de bevalling. Zie ook www.doula.nl
Een doulakraamverzorgende is een kraamverzorgende die bijgeschoold is om ook als doula te kunnen functioneren en die dus vroegtijdig ingezet kan worden tijdens uw bevalling en indien nodig wel medisch mag handelen.
Een doula kraamverzorgende is er indien gewenst tijdens de zwangerschap, bevalling en gedurende de gehele kraamtijd. Er is geen extra persoon aan uw bed. De kosten worden volledig vergoed door uw zorgverzekering en dat is bij een doula helaas niet zo.
U heeft dezelfde begeleiding alleen zonder extra kosten en u kunt gedurende de kraamtijd uitgebreid terug blikken op de bevalling met de doulakraamverzorgende.
Ja iedere barende vrouw die aan het bevallen is heeft recht op een doula bevalling.
In goed overleg met uw verloskundige worden de op dat moment nodige uren afgestemd en vergoed.
Nee de uren van de bevalling worden altijd los gerekend en komen boven op de geïndiceerde kraamzorguren.
U kunt uw verzekering opbellen en vragen wat de mogelijkheden zijn. Vaak is het, na goedkeuring van de verzekeraar op medische indicatie van de verloskundige, mogelijk om nog wat extra uren vergoed te krijgen. Zo niet dan heeft u altijd de mogelijkheid om uren los bij te kopen.
Ja dit is altijd mogelijk maar alleen in het begin van uw zwangerschap (tot 3 maanden) zodat eventueel een andere klant aangenomen kan worden als u besluit voor andere kraamzorg te kiezen. Laat in de zwangerschap spreken we niet meer van een kennismakingsgesprek, maar van een intake gesprek waarin we de kennismaking en intake doen. Aan dit gesprek zitten kosten verbonden conform het dan geldende NZA tarief mocht u besluiten om zich niet aan te melden.
Het liefst zo snel mogelijk als u een plekje wilt, aangezien ik maar 2-3 klanten per maand aan neem. In elk geval voor 16 wk en bij aanmelding na 20wk zwangerschap garandeer ik minimale zorg van 24 uur.
U kunt dit gerust aangeven en dan zorg ik ervoor dat er een andere kraamverzorgende de kraam van mij overneemt.
Dan wordt er voor passende vervanging gezorgd.
Ja zeker, geen enkel probleem. De andere kraamzorgorganisatie zal dit niet leuk vinden en soms kosten berekenen maar daar is een oplossing voor, neem gerust even contact met me op.
Ja zeker, via mijn lidmaatschap van de coöperatie kraamzorggroep. Hier kunt u het privacy reglement downloaden.
Meekramen besteedt veel tijd aan haar kwaliteit. Kwaliteit betekent voor mij: Dat jullie en je kindje een veilige en goede start krijgen voor nu en later. Een professionele leerzame, gezellige en feestelijke kraamtijd, maakt volgens mij het verschil in deze bijzondere periode na de bevalling.Jullie zijn bij Meekramen in goede handen!
Kwaliteit is meetbaar. Ik vind het heel belangrijk wat jullie van Meekramen en van mijn kwaliteit van zorg vinden. Door jullie kan ik mijn zorg continue verbeteren. Daarom zal er op de 3de zorgdag een kort telefoontje worden gepleegd om te horen of alles naar wenst verloopt. Na het afsluiten van de kraamzorg zal er een digitaal enquête-formulier worden verzonden. Aan jullie het vriendelijk verzoek om deze in te vullen.